Ομιλίες
Απαξίωση του ανθρώπου και επιπτώσεις στο παιδί PDF Print E-mail

Τα νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας

Η απαξίωση των εργαζομένων και οι επιπτώσεις στο παιδί.

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μαθηματικός
Αντιπρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.

Ο προηγούμενος αιώνας αποτέλεσε ορόσημο για τη μισθωτή εργασία. Πολλές ήταν οι κατακτήσεις που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της συλλογικότητας και της συμμετοχής των εργαζομένων στα σωματεία τους. Οι συνθήκες εργασίας, το ωράριο, οι μισθοί, οι άδειες, οι σχέσεις ανάμεσα στους εργαζομένους και τους εργοδότες αντιμετωπίσθηκαν κάτω από μια νέα αντίληψη.

Στο τέλος του 19ου αιώνα η σημαντικότερη εξέλιξη ήταν το τέλος της παιδικής εργασίας. Η παιδική εργασία, ιδιαίτερα στα ορυχεία, αποτελούσε τον ορισμό της εκμετάλλευσης της απελπισίας, αφού εξελισσόταν σε απαράδεκτες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής ακόμα και για ενήλικες, πόσο μάλλον για παιδιά

Read more...
 
Εργασιακές σχέσεις και κοινωνικέςπαροχές ως παράγοντεςευημερίας και ευτυχίας των παιδιών PDF Print E-mail

 

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ

Μαθηματικός- Αντιπρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

19-3-94

Η ανθρώπινη κοινότητα σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής, μπαίνει σε μια νέα φάση όπου η τεχνολογία και ο αυτοματισμός αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της.

Η φάμπρικα και οι «καμινάδες» έκλεισαν και οι εκ παραδόσεως βιομημανικοί εργάτες έδωσαν την θέση τους σε εξειδικευμένους τεχνίτες γνώστες της πληροφορικής της τηλεματικής και των ρομπότ.

Λιγότερα χέρια, καλύτερα μυαλά, λιγότερη σωματική προσπάθεια, μεγαλύτερη παραγωγικότητα αποτελούν τα μηνύματα της εποχής μας.

Read more...
 
«StartPrev123456NextEnd»

Page 6 of 6