Ο Χου Ζιντάο πιο ισχυρός άνθρωπος του πλανήτη. 

Ο Πρόεδρος της Κίνας, Χου Ζιντάο, είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη, εκτοπίζοντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ από την πρώτη θέση, σύμφωνα με την λίστα του «Φορμπς».

Τέταρτος στην ίδια λίστα είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ η κυρία Μέρκελ είναι 6η και ο κύριος Σαρκοζί 19ος. Ακόμα ο Ζαν Κλωντ Τρισέ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι 15ος και ο πρόεδρος του ΔΝΤ, ο κύριος Ντομινίκ Στρος Καν, είναι 37ος.

Η επανάληψη μιας είδησης που δημοσιεύθηκε αυτές τις ημέρες στον τύπο γίνεται για να θυμηθούμε ότι πριν από 2 χρόνια ο πρόεδρος της Κίνας είχε επισκεφτεί τη χώρα μας εγκαινιάζοντας μια ουσιαστική, σημαντική και πολύπλευρη συνεργασία, της οποίας ένα μόνο αφετηριακό σημείο ήταν ο ΟΛΠ. Η επίσκεψη αυτή, η οποία δεν περιορίστικε σε ένα καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα, (περιοδεία στην Κρήτη κλπ.), ήταν αυτονόητα ιδιαίτερα σημαντική και λόγω της ανάγκης για εναλλακτικές λύσεις στην προώθηση των προϊόντων της χώρας και για προσέλκυση τουριστών και για λύσεις στην εξυπηρέτηση των δανειακών μας αναγκών, (η Κίνα έχει αγοράσει ομόλογα ΗΠΑ ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων!!).

Η επίσκεψη ήρθε ως επιστέγασμα μιας συστηματικής προετοιμασίας στο πλαίσιο της οποίας έγιναν πολλές επισκέψεις κλιμακίων Υπουργών και άλλων αντιπροσωπειών με αποκορύφωμα τις επισκέψεις της ανώτατης πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας στην Κίνα.

Θυμάμαι ακόμα με οργή πως τα Ελληνικά; ΜΜΕ είχαν υποβαθμίσει την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας την ίδια στιγμή που στα Κινεζικά μέσα ήταν πρώτη είδηση. Ήταν φανερό ότι εξωθεσμικά και εξωεθνικά κέντρα δεν βολευόντουσαν με το άνοιγμα μιας πολιτικής έξω από τους στενούς δεσμούς Ευρωπαϊκών και Υπερατλαντικών συμφερόντων η οποία δυνητικά μπορούσε να αποδομήσει δίκτυα πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής.

Όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί συστηματικά ανοίγματα και προς την άλλη εκτός οικονομικού και στρατηγικού «συστήματος» δύναμη, τη Ρωσία της οποίας ο πρόεδρος είχε κατ’ επανάληψη επισκεφτεί την Ελλάδα και είχαν πραγματοποιηθεί συμφωνίες συνεργασίας σε διάφορους τομείς με βασικότερο τον ενεργειακό, κάποιες από τις οποίες είχαν εμφανώς δυσαρεστήσει τους Ατλαντιστές.

Έτσι ίσως δεν έχουν ίσως άδικο εκείνοι που πιστεύουν ότι τουλάχιστον από την Άνοιξη του 2007 και ύστερα κάποια κέντρα είχαν βάλει στόχο την αποδόμηση της κυβέρνησης της Ν.Δ. και την απομάκρυνση της από την εξουσία.

Η αποφασιστική αντίδραση του πρωθυπουργού μετά το ολοκαύτωμα του καλοκαιριού του 2007 με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και η χαρακτηριστική ανεπάρκεια της εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, που είχαν διαθέσιμη τα διάφορα εξωθεσμικά και εξωεθνικά κέντρα ανέβαλε πρόσκαιρα τα σχέδια τους αλλά δεν τα ματαίωσε.

Από την επομένη των εκλογών συνεχίστηκε ένας πιο συστηματικός και πιο άγριος και ανελέητος πόλεμος με πολιορκητικές μηχανές εκείνους που δημιούργησαν, επωφελήθηκαν και κατάπιαν σκάνδαλα όπως του χρηματιστηρίου, των εξοπλισμών, των Ολυμπιακών Αγώνων, της SIEMENS κλπ. με το γνωστό τραγικό για τη χώρα αποτέλεσμα της υπαγωγής της στη γνωστή κηδεμονία.

 

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

9/11/10

 

Αναδημοσίευση 12 Νοεμβρίου 2019 (λόγω της επίσκεψης του Προέδρου Σι Τζινινγκ.

    Δημοσιεύθηκε και στα sites: olympia, kallitheapress, diktyo, dakekavalas, makedonias.