Το «νέο» μισθολόγιο. Μια από τα ίδια.

Αφού κυοφορείτο επί μία τριετία το «νέο» μισθολόγιο στα κυβερνητικά επιτελεία τελικά ανακοινώθηκε, για να επιβεβαιωθεί το «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν».

Αποδείχθηκε ακόμα ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην τακτική της διαχείρισης της ενημέρωσης  με την οποία επιχειρεί να καλύψει τα ελλείμματα της κοινωνικής πολιτικής της αποπροσανατολίζοντας και παραπλανώντας.

Έτσι μετά την επιτροπή Μπλέσιου η οποία μελέτησε τα οικονομικά των καθηγητών, συνεκροτήθει η επιτροπή Κιντή για να μελετήσει το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων στην προοπτική και της σύγκλισης με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Οι εισηγήσεις και των δύο επιτροπών κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων. Για να παραμένει αναπάντητο το ερώτημα προς τι η συγκρότηση τους από την κυβέρνηση.

Γιατί αν δεν πρόκειται για εσκεμμένη πολιτική παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού το μόνο που απομένει να υποθέσουμε είναι ότι υπάρχει κυβερνητική ανεπάρκεια σε ανησυχητικό βαθμό.

Οι παρεμβάσεις στο μισθολόγιο όχι μόνο δεν συνιστούν μια νέα συγκροτημένη προσέγγιση στην προοπτική της κοινωνικής σύγκλισης με την Ε.Ε. και της εξάλειψης της μισθολογικής αναρχίας στο Δημόσιο αλλά και ως εισοδηματική πολιτική για πολλούς συναδέλφους υπολείπονται ακόμα και αυτής της διασφάλισης του πραγματικού εισοδήματος.

Οι εκπαιδευτικοί ιδιαίτερα αποτελέσαμε αντικείμενα και ενός άλλου εμπαιγμού ο οποίος αποδεικνύει το κυβερνητικό «ενδιαφέρον». Έχουμε το «προνόμιο» να είμαστε οι μόνοι οι οποίοι δεν έλαβαν το επίδομα των 176 ΕΥΡΩ παρά το γεγονός ότι κατ’ επανάληψη είχε εξαγγελθεί η χορήγησή τους από επίσημα κυβερνητικά χείλη. Αυτός ο παρατεταμένος εμπαιγμός έχει καλλιεργήσει ένα δικαιολογημένο κύμα οργής στους συναδέλφους το οποίο σε συνδυασμό με την οικονομική υποβάθμιση μας και την ακρίβεια δημιουργεί κλίμα και προοπτικές κινητοποιήσεων με την έναρξη των σχολείων.

03-08-2003

Αντώνης Αντωνάκος

Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.

 

antonakosantonis@gmail.com http://www.antonakos.edu.gr