ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΑΚΕ 2013 PDF Print E-mail

Σεπτέμβριος 2013 Προτάσεις για Συνέδριο Δ.Α.Κ.Ε.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αρκετοί έχετε πληροφορηθεί τη δυσάρεστη εξέλιξη της κατάθεσης δύο υποψηφιοτήτων (ο Πολυμερόπουλος παραβιάζοντας την απόφαση της Ε.Γ.) από την πλευρά της ΔΑΚΕ για τη διεκδίκηση της θέσης του Γ. Γραμματέα στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Το γεγονός αυτό υπήρξε η μοιραία κατάληξη της έλλειψης συλλογικής λειτουργίας της παράταξης τα προηγούμενα χρόνια.  Ο διπλασιασμός της θητείας της εκτελεστικής επιτροπής, η οποία δεν λειτουργούσε παρά μόνο εντελώς τυπικά στις σπάνιες περιπτώσεις που συνεκλήθη, ήταν μοιραίο να δημιουργήσει ενστάσεις παρερμηνείες και  παρανοήσεις οι οποίες οδήγησαν σε διάσταση απόψεων και ρήξη.

Ο προβληματισμός που μου δημιούργησε αυτή η εξέλιξη με οδήγησε στην αναζήτηση μιας λύσης η οποία θα καθιστούσε εφικτή τη αντιμετώπιση του παρόντος προβλήματος αλλά ταυτόχρονα θα έδινε και ρεαλιστική προοπτική για το μέλλον της παράταξης.

Η πρόταση που κατέθεσα στην παράταξη για συζήτηση είναι η ακόλουθη:

Το συνέδριο της παράταξης να πραγματοποιηθεί την επομένη της λήξης του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ δηλαδή στις  30 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο.

Οι σύνεδροι να είναι οι εκλεγμένοι σύνεδροι για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Το συνέδριο να εκλέξει τη νέα Ε.Ε. της ΔΑΚΕ.

Η Ε.Ε. μαζί με τους γενικούς συμβούλους να αποτελέσουν ένα νέο, ενδιάμεσο, όργανο διοίκησης της παράταξης που θα συνεδριάζει κάθε φορά την παραμονή του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.

Ίσως ορισμένοι επικαλεσθούν ότι αυτό δεν προβλέπεται στον κανονισμό της ΔΑΚΕ. Είναι αλήθεια, όμως είναι επίσης αλήθεια ότι πουθενά δεν προβλέπεται στον κανονισμό ότι το συνέδριο μπορεί να γίνεται κάθε έξη αντί για τρία χρόνια. Πουθενά δεν προβλέπεται στον κανονισμό ότι η Ε.Ε. μπορεί να μην συγκαλείται ούτε μια φορά τον χρόνο. Πουθενά δεν προβλέπεται στον κανονισμό ότι τα μέλη της Ε.Ε. μπορεί να μην είναι εκείνα που εξελέγησαν ή που έστω ήσαν αναπληρωματικά στη διαδικασία εκλογής.

Όμως το σημαντικότερο από όλα δεν είναι να σταθούμε στους τύπους και στην κατά περίπτωση επίκληση ενός κανονισμού που κακώς αλλά ήδη παραβιάστηκε κατάφωρα.

Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να αναζητήσουμε μια ρεαλιστική λύση που θα δώσει νέα ώθηση και νέα δυναμική στην παράταξη επουλώνοντας τις πληγές που δημιούργησαν λάθη και παραλήψεις του παρελθόντος.

Σε αυτά τα πλαίσια θεωρώ ότι η πρότασή μου αποτελεί μια ρεαλιστική βάση, με προσθήκες και διορθώσεις, για να δοθεί μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Περιμένω με ενδιαφέρον την άποψή σας και τις τυχόν προτάσεις σας.

Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Αντώνης Αντωνάκος

Σεπτέμβριος 2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επειδή, πάρα τις διευκρινήσεις, ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν επιφυλάξεις, επισυνάπτω το σχετικό απόσπασμα από το καταστατικό της ΔΑΚΕ για τη σύνθεση της ΔΑΚΕ ΔΤ.

Το καταστατικό μπορεί να ακολουθηθεί στο συγκεκριμένο σημείο κατά γράμμα.

Ωστόσο υπενθυμίζω ότι:

1. Οι σύνεδροι για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ θα μετακινηθούν με έξοδα της ΑΔΕΔΥ.

2. Το βασικό επιχείρημα για την μη πραγματοποίηση του συνεδρίου για 3 χρόνια!!! ήταν το οικονομικό, οι σύνεδροι θα πρέπει να καλύψουν μόνοι τους το κόστος μετακίνησης και διαμονής.

3. Η σύνθεση της Ε.Γ. είναι αμφισβητούμενη και κατά συνέπεια η συνοχή της παράταξης ασταθής.

4. Ο παραγκωνισμός και η υποτυπώδης λειτουργία της Ε.Γ. έχουν υποβαθμίσει την επιβολή της.

5. Είναι αναγκαίο εν' όψει της ανασυγκρότησης της ΑΔΕΔΥ, με αυξημένη ουσιαστικά την δύναμη των αριστερών, να ανασυγκροτηθεί και η παράταξη με ανανεωμένη και ενισχυμένη την ενότητα και την ισχύ των συλλογικών οργάνων της.

Μετά από αυτές τις παρατηρήσεις πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί το συνέδριό μας, με τη σύνθεση που προβλέπει κανονισμός, την αμέσως επόμενη ημέρα μετά το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ούτως ώστε να ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα του κόστους μετακίνησης και διαμονής των συνέδρων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Αντώνης Αντωνάκος

Σεπτέμβριος 2013