Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 05 February 2015 10:17

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ο Αντρέας, συγγνώμη ο Αλέξης ήθελα να πω, ξέρει  να αρπάζει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά. Το απέδειξε όταν  με την - με ορμή πυραύλου - εκτόξευσή του από την υποψηφιότητα για την Δημαρχία της Αθήνας το 2006, κέρδισε την Πρωθυπουργία το 2005.

Ο Αλέξης θυμίζει έντονα τον Αντρέα. Στις κινήσεις, στα συνθήματα, στην ομιλία, γενικά στην τακτική. Τυχαίο; Δε νομίζω.

Απλώς κατάλαβε, (μελετώντας τον Αντρέα και την πορεία του;), ότι έχει να κάνει με τον πιο έξυπνο λαό του κόσμου!!! Κατάλαβε ότι έχει να κάνει με τον πιο δημοκράτη λαό του κόσμου!!! Ότι έχει να κάνει κατά συνέπεια με τον πιο προοδευτικό και Αριστερό λαό του κόσμου!!!

Που δεν ανέχεται την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και αγωνίζεται για το ακριβώς αντίθετο. Που δεν ανέχεται τον ιμπεριαλισμό και πανηγύρισε, μαζί με τους κατοίκους της Σούδας, όταν το 1984 έφυγαν οι βάσεις των «φονιάδων των λαών». Που δεν συμβιβάζεται με τους «λακέδες του ιμπεριαλισμού» Σοσιαλδημοκράτες. Αλλά επιλέγει τον «τρίτο δρόμο για το σοσιαλισμό» με φωτοδότη την ΑΥΡΙΑΝΗ και χορηγούς τους «εθνικούς εργολάβους και προμηθευτές». Προοδευτικοί γαρ και αυτοί βλέπετε.

Που χειροκρότησε με πάθος τον παρ’ ολίγο πρωθυπουργό Άκη, όπως παλιότερα το συγχωρεμένο Μένιο, και λησμόνησε γρήγορα τον Πόπωτα τον Κοσκωτά και τον Αθανασούλη. Που δεν τον άγγιξε το 1 εκατομμύριο του Τσουκάτου και οι κάποιες ψωρο εκατοντάδες χιλιάδες (σιγά το πράγμα) του κυρίου Μαντέλη.

Αρκεί που τον βεβαιώνουν ότι, ανήκει στη «μεγάλη δημοκρατική» παράταξη που κατασκευάζει «γέρους της Δημοκρατίας» και πρωθυπουργούς «της αλλαγής». Και σιγά τώρα μη θυμάται κανένας, εκτός από τα μέλη του ΚΚΕ εννοείται, ποιος ηγήθηκε των «εθνικών» δυνάμεων στον εμφύλιο, ποίος έδινε τα φύλλα πορείας για τη Μακρόνησο, επί ποίων κυβερνήσεων εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης. Και σιγά μην έχουν δίκιο οι δογματικοί που λένε «τι Πλαστήρας τι Παπάγος», κι ας εκλέχτηκε με τα ψηφοδέλτια του τελευταίου ο «γέρος της δημοκρατίας» το 1953.

Εμπρός λοιπόν Αλέξη «η μεγάλη δημοκρατική παράταξη» ποτέ δε θα πεθάνει, όσο υπάρχουν ψεκασμένοι. Απλώς αλλάζει καπετάνιο και πλήρωμα.

Και το παραμύθι αρχίζει από την αρχή…

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ 2015-02-03 (9η μέρα της Γ.Π.Φ.Α. στην εξουσία)