Η μαύρη προπαγάνδα PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 28 August 1998 22:36

του Αντώνη Αντωνάκου

Γ. Γραμματέα της ΟΛΜΕ

Αν στην Ελλάδα λειτουργούσαν οι θεσμοί, το φαινόμενο θα ήταν φαιδρό.

Δυστυχώς, όμως δεν λειτουργούν, και γι' αυτό το φαινόμενο είναι εξοργιστικό και άκρως επικίνδυνο για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Έστω κι αν αυτό "λειτουργεί" ελλειμματικά κάτω από το βάρος των αλυσίδων που του φοράνε οι διαπλεκόμενες εξουσίες και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Ή, αν προτιμάτε, τη διαπλοκή εξουσιών και συμφερόντων. Ο λόγος; Μα γι' αυτό που έχει κατακλύσει τις τελευταίες μέρες τον Τύπο στη μεγάλη πλειοψηφία και αποτελεί πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Αποτελεί τη μετατροπή του μαύρου σε άσπρο. Αποτελεί τη δημιουργία ή, αν θέλετε, την προσπάθεια δημιουργίας μιας εικονικής πραγματικότητας. Πρόκειται για την υποτιθέμενη μαύρη προπαγάνδα της Ν.Δ. εναντίον της κυβέρνησης του κ. Σημίτη. Έχει κατακλυσθεί σύμπας ο εκτεταμένος φιλοκυβερνητικός Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, στην αρχή από τις υποτιθέμενες προθέσεις της Ν.Δ. να προχωρήσει την πραγματοποίηση μιας καμπάνιας με μαύρη προπαγάνδα και στη συνέχεια με την προσπάθεια μετατροπής των υποτιθέμενων προθέσεων σε πραγματικό γεγονός.

 

Αυτά, την ίδια στιγμή που τα ίδια ΜΜΕ κατακλύζονται από πληρωμένες διαφημίσεις του υποτιθέμενου κυβερνητικού έργού. Έργο που ακόμα και όταν υπάρχει γίνεται χάρις στα χρήματα των "κουτόφραγκων" και υποχρεωτικά ελέω της επάρατης άλλοτε (για τον κ. Σημίτη και τους συντρόφους του) Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έργα που γίνονται επειδή ακριβώς βαρέθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση να ρίχνει χρήματα στον απύθμενο Καιάδα της κομματικής νομενκλατούρας του ΠΑΣΟΚ, όπως έγινε τη δεκαετία του ΄80, προκειμένου να πληρωθεί ο κομματικός στρατός και να οικοδομηθούν τα "νέα τζάκια", και αποφάσισε να δίνει τα χρήματα για συγκεκριμένα μεγάλα έργα υποδομής.

Μαύρη προπαγάνδα, τη στιγμή που ολόκληρη η Ελλάδα έχει μαυρίσει από τα καμένα δάση και η κυβέρνηση, αμέριμνη, παίρνει τα μπάνια της.

Μαύρη προπαγάνδα η ταπείνωση του αποκλεισμού από την ΟΝΕ.

Μαύρη προπαγάνδα η καθιέρωση των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο και η αμφισβήτηση εκατοντάδων νησίδων.

Μαύρη προπαγάνδα η νέα εθνική ταπείνωση που προαλείφεται με τους S - 300.

Μαύρη προπαγάνδα το ότι ο υπουργός Γεωργίας, όταν δεν κοιμάται κατά τη διάρκεια Συμβουλίων στις Βρυξέλλες, εξαφανίζεται

Ενώ  καίγεται η μισή Ελλάδα.

Μαύρη προπαγάνδα ότι, ενώ παρέλασε ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον κ. Σημίτη από το Ολυμπιακό Στάδιο κατά τη διάρκεια του Mundobasket, άφησε τους πυροπαθείς στο έλεος της φωτιάς και έλαμψε δια της απουσίας του.

Μαύρη προπαγάνδα τα αλλεπάλληλα φιάσκα της Ολυμπιακής και τώρα της Ιονικής.

Και σ' αυτήν την υποτιθέμενη μαύρη προπαγάνδα ετοιμάζεται η "σκληρή" απάντηση του κ. Σημίτη. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός και οι ομοτράπεζοί του θεωρούν τους Έλληνες αθεράπευτα αφελείς.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

28-8-98

Last Updated on Monday, 08 October 2012 13:16