Τι δεν είπε ο κ. Σημίτης PDF Print E-mail

του Αντώνη Αντωνάκου

Γ. Γραμματέα της ΟΛΜΕ

Ένα χρόνο ακριβώς μετά την ψήφιση του νόμου 2525, που καθιερώνει την "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση" και ενώ εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές πελαγοδρομούν στα θολά νερά της ασάφειας και της αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει η εγκληματική προχειρότητα και ο ασυγχώρητος ερασιτεχνισμός της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Σημίτης ανέλαβε προσωπικώς να "ερμηνεύσει" τα ανερμήνευτα.

Read more...
 
Οι μοιραίοι PDF Print E-mail

του Αντώνη Αντωνάκου

Γ. Γραμματέα της ΟΛΜΕ

Μπορεί η κυβέρνηση να δυσκολεύεται να κατανοήσει το νόημα των εκλογών, αλλά για τη συντριβή της αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η πολιτική της ανεπάρκεια. Αυτήν την ανεπάρκεια είναι αδύνατον να συγκαλύπτει επ΄ άπειρον το κύκλωμα των διαπλεκόμενων με την "εικονική πραγματικότητα" που δημιουργεί και εμφανίζει στο λαό. Αντίθεα, όπως αποδείχθηκε, δεν μπορεί πια να στηρίζεται αποτελεσματικά μια κυβέρνηση που έχει γίνει μειοψηφία και στο εκλογικό σώμα και στο ίδιο της το κόμμα, ενώ τελικά είναι ο πρωθυπουργός που παγιδεύεται στην "εικονική πραγματικότητα" που δημιουργούν οι "φίλοι" του και όχι οι εκλογείς.

Read more...
 
Ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο PDF Print E-mail


 

του Αντωνάκου Αντώνη

Γ. Γραμματέα της ΟΛΜΕ

Ασφαλώς θα ήταν όλοι εκεί! Ο κ. Διοικητής της Ολυμπιακής με το ετήσιο επίσημο εισόδημα των 110 εκατομμυρίων. Οι κύριοι σύμβουλοί του με τα ετήσια επίσημα εισοδήματα των 60 εκατομμυρίων. Θα ήταν εκεί οι διοικητές και παραδιοικητές της ΔΕΗ του ΟΤΕ και οι άλλοι «υμέτεροι» των ΔΕΚΟ με τους 34πίσημους μισθούς των δεκάδων εκατομμυρίων ετησίως.

Θα ήταν εκεί όλοι οι  «επώνυμοι» και «περιώνυμοι» που συγκροτούν την νεοελίτ του « εκσυγχρονισμένου» σοσιαλισμού.

Read more...
 
Η άρση της μονιμότητας και ο εκσυγχρονισμός PDF Print E-mail


του Αντώνη Αντωνάκου

Γ. Γραμματέα της ΟΛΜΕ

 

Ένα μεγάλο τμήμα της νεότερης γενιάς δεν γνωρίζει πού οφείλει το όνομα της  η πλατεία Κλαυθμώνος, δεν γνωρίζει ότι στις αρχές του αιώνα ο Ελευθέριος Βενιζέλος καταργώντας το καθεστώς της «εποχιακής εργασίας» των δημοσίων υπαλλήλων, καθιέρωσε τη μονιμότητα, στερώντας την ιστορική πλατεία από το θλιβερό προνόμιο την επόμενη των, ιδιαίτερα όταν από αυτές είχε προκύψει αλλαγή κυβερνήσεως, να ποτίζεται από τα δάκρυα των απολυθέντων δημοσίων υπαλλήλων.

Read more...
 
Η ώρα της αλήθειας PDF Print E-mail


Ασφαλώς ο ρόλος του Τύπου είναι σημαντικότατος. Η ενημέρωση του πολίτη και η κριτική των πολιτικών και κοινωνικών δρώμενων αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ορθή λειτουργία τους μέσα στα πλαίσια  της επαγγελματικής δεοντολογίας την οποία καθιέρωσαν εκείνοι που στο παρελθόν αγωνίστηκαν με πάθος για την αλήθεια και την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, για την υπεράσπιση των αδυνάτων και την καταπολέμηση της αδικίας, καταξιώνοντας το λειτούργημα του δημοσιογράφου, διακινδυνεύοντας πολλές φορές και την προσωπική τους ασφάλεια, ενώ βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν είχαν αυτοεξανδραποδιστεί μετατρέποντας το έργο τους σε "δουλεία" υποκύπτοντας στις φανερές και κρυφές χάρες (απολαβές) της στρατευμένης σχολιογραφίας.

Read more...
 
«StartPrev11121314151617NextEnd»

Page 16 of 17