Σε εθνικό δίκτυο PDF Print E-mail

του Αντώνη Αντωνάκου

Γ. Γραμματέα της ΟΛΜΕ

Και όλως αιφνιδίως μας προέκυψε συνέντευξη Τύπου του υπουργού Παιδείας σε εθνικό δίκτυο. Δεν επρόκειτο περί διαγγέλματος προς τον ελληνικό λαό, ούτε περί αναγγελίας βαρυσήμαντου γεγονότος. Αυτό διεπράχθη προ 15 μηνών υπό εύηχο όνομα "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση".

Read more...
 
Εικονική δημοκρατία PDF Print E-mail

του  Αντώνη Αντωνάκου

Αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ

Ακούγεται συχνά ότι η Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια βιώνει ένα δημοκρατικό πολίτευμα που την κατατάσσει στη χορεία των κρατών με δημοκρατική παράδοση. Ασφαλώς, είναι δύσκολο να αμφισβητήσει κάποιος ότι μετά το 1974 στην χώρα μας υπάρχει μια αδιατάραχτη σταθερότητα, όσον αφορά τη λειτουργία του πολιτεύματος, η οποία είναι πρωτόγνωρη για τη σύγχρονη Ελλάδα. Όμως δεν αρκεί δυστυχώς η περιοδική και σε άτακτα χρονικά διαστήματα (αντίστοιχα με το κομματικό συμφέρον των κυβερνήσεων) προσφυγή στις κάλπες, για να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι υπάρχει στη χώρα μας δημοκρατία. Τουλάχιστον, δεν αρκεί η εκπλήρωση των τυπικών προϋποθέσεων και της έκφρασης της ελεύθερης "βούλησης" του λαού για να δικαιολογεί αυτό το χαρακτηρισμό. Δυστυχώς για μας, δεν απολαμβάνουμε τα ουσιαστικά πλεονεκτήματα ενός πραγματικά δημοκρατικού πολιτεύματος, τα οποία απολαμβάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια συνάνθρωποί μας. Και αυτή η διαπίστωση δεν αφορά πια μόνο την κοινωνική ή την οικονομική δημοκρατία, αλλά σήμερα πλέον αφορά κυρίως την πολιτική δημοκρατία.

Read more...
 
Για ποιο κράτος μιλάμε; PDF Print E-mail

του Αντώνη Αντωνάκου

Γ. Γραμματέα της ΟΛΜΕ

Τα γεγονότα της Αλβανίας, η κρίση στη Ρωσία και η δραματική κατάσταση στην Ουκρανία, αναδεικνύουν με τον πλέον εναργή τρόπο την καθοριστική σημασία της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους, χωρίς την οποία οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια και στήριξη οικονομική ή άλλης μορφής είναι αδύνατον να αξιοποιηθεί.

Read more...
 
Τα συνδικάτα μπροστά στις νέες συνθήκες PDF Print E-mail

του Αντώνη Αντωνάκου

Γραμματέα Συνδικαλισμού της Ν. Δ.

Ο μετασχηματισμός της κοινωνίας με τη βιομηχανική επανάσταση δημιούργησε νέα δεδομένα και οδήγησε σε άλλες μορφές κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης. Η μεγάλη διόγκωση του αριθμού των εργαζομένων στη βιομηχανία και στα ορυχεία, και οι άθλιες συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αμοιβών, η στυγνή εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού, οδήγησαν στη δημιουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε μια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών, με τη διεκδίκηση κάποιων στοιχειωδών δικαιωμάτων.

Read more...
 
Tα ελλείμματα της εκπαιδευτικής πολιτικής και η προσπάθεια ενοχοποίησης την εκπαιδευτικών PDF Print E-mail

του  Αντώνη Αντωνάκου
Αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ


Ερώτηση: Ποια είναι η αποτίμηση που κάνετε μετά από 5 χρόνια

εφαρμογής της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης των αποτελεσμάτων του νέου εκπαιδευτικού συστήματος;

Τo 1997 o τότε Υπουργός Παιδείας κ. Αρσένης, νομοθέτησε  και επέβαλλε ένα καινούργιο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια το οποίο οδηγούσε το Λύκειο σε ασφυξία.

Read more...
 
«StartPrev11121314151617NextEnd»

Page 15 of 17