Η δομή του σχολείου και η πρόσβαση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ PDF Print E-mail

του Αντώνη Αντωνάκου

Αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ

Συνήθως ασχολούμαστε με τις εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και αδιαφορούμε για όλα τα υπόλοιπα. Και δυστυχώς όσο πιο πολύ ασχολούμαστε με τα επουσιώδη τόσο πιο πολύ επιδεινώνουμε τα ουσιώδη. Γεγονός απολύτως φυσιολογικό αφού προσεγγίζουμε τα θέματα της εκπαίδευσης από λάθος θέσεις.

Read more...
 
Είναι Δημοκρατία ή ηλεκτρονική μπανανία; PDF Print E-mail

του  Αντώνη Αντωνάκου

Αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ

Η εκλογική αναμέτρηση της 9ης Απριλίου αποτελεί ένα ορόσημο για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της νέας χιλιετίας. Άλλωστε, είναι σαφές ότι, παρά τους πανηγυρισμούς, η έναρξη της νέας χιλιετίας έχει μόνο συμβολική αξία και η έλευσή της δεν αλλοιώνει την πορεία των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών δεδομένων. Όμως, για τις πολιτικές εξελίξεις οι εκλογές αυτές έχουν καθοριστική σημασία, αφού δεν θα κριθεί απλώς ποιο κόμμα θα κληθεί,κατ΄ εντολή του ελληνικού λαού να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου για τα τέσσερα προσεχή έτη. Δεν θα κριθεί απλώς η πορεία της οικονομίας, αφού ιδιαίτερα μετά την εγκατάλειψη των σοσιαλιστικών οραμάτων από τον κ. Σημίτη και την αποσπασματική έστω υιοθέτηση μιας φιλελεύθερης πολιτικής, η κατεύθυνση της οικονομίας μας είναι προκαθορισμένη στο πλαίσιο των κοινών αποφάσεων των 15 εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Read more...
 
Η μαύρη προπαγάνδα PDF Print E-mail

του Αντώνη Αντωνάκου

Γ. Γραμματέα της ΟΛΜΕ

Αν στην Ελλάδα λειτουργούσαν οι θεσμοί, το φαινόμενο θα ήταν φαιδρό.

Δυστυχώς, όμως δεν λειτουργούν, και γι' αυτό το φαινόμενο είναι εξοργιστικό και άκρως επικίνδυνο για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Read more...
 
Η δικτατορία της υποβολής PDF Print E-mail

του Αντώνη Αντωνάκου

Γ. Γραμματέα της ΟΛΜΕ

Δημοσιεύονται συχνά έρευνες που αναφέρονται στην ελληνική νεολαία, τις τάσεις και τις πεποιθήσεις της. Ένα από τα πορίσματα αυτών των ερευνών είναι η ύπαρξη ενδιαφέροντος της ελληνικής νεολαίας για την πολιτική, αλλά ταυτόχρονα και η αποστροφή για τα πολιτικά κόμματα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις απόψεις των αναλυτών των ΜΜΕ, καταρρίπτεται έτσι ο μύθος που καλλιεργούν οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα περί της αδιαφορίας των νέων για την πολιτική.

Read more...
 
Σαρτζετάκης - Δαμανάκη βίοι παράλληλοι PDF Print E-mail

του  Αντώνη Αντωνάκου

Αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ

Η ιστορία είναι σε όλους γνωστή. Το1985 ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου, εξαπατώντας τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, πρότεινε για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον κύριο Πρόεδρο Χρήστο Σαρτζετάκη.

Read more...
 
«StartPrev11121314151617NextEnd»

Page 14 of 17