Η πρώτη παρέμβαση στο ασφαλιστικό και ο νόμος Ρέππα PDF Print E-mail

Το 1987 στα πλαίσια κινητοποιήσεων της Ο.Λ.Μ.Ε. συναντηθήκαμε με αντιπροσωπεία του Π.Α.Σ.Ο.Κ., στην οποία μετείχε και ο κύριος Λαλιώτης ο οποίος   σε κάποια στιγμή μας ερώτησε την γνώμη μας για μια θεωρία που «μετέφερε» εισοδήματα από τους συνταξιούχους στους εν ενεργεία απασχολούμενους. Δεν ασχοληθήκαμε τότε με αυτό το θέμα το οποία θεωρήσαμε ότι αποτελούσε απλώς μια «φιλολογική» παρέκβαση και έτσι δεν αντιληφθήκαμε ότι στην ουσία αποτελούσε το πρώτο καμπανάκι για την επερχόμενη πρώτη, έστω και έμμεση, παρέμβαση στο ασφαλιστικό. Αυτή η παρέμβαση έγινε πραγματικότητα μετά από λίγους μήνες με τα μέτρα Τσοβόλα τα οποία εισήγαγαν την επιδοματική πολιτική. Τις επιπτώσεις στη σύνταξη από την πολιτική αυτή που διαρκώς επεκτεινόμενη συνεχίζεται μέχρι σήμερα θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Read more...
 
Ολυμπιακοί Αγώνες: Μια άλλη πρόταση PDF Print E-mail

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στη χώρα μας 108 χρόνια μετά την αναβίωσή τους. Η επανάληψή αυτού του γεγονότος δεν είναι ορατή στο προσεχές μέλλον. Ωστόσο οι Αγώνες πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

 

Read more...
 
Μόνο 130 ημέρες στα θρανία! PDF Print E-mail

του Αντώνη Αντωνάκου

Αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ

Όπως αποδεικνύεται από μια σειρά περιπτώσεων στη χώρα μας έχουμε ένα μοναδικό ταλέντο. Να αναδεικνύουμε τα δευτερεύοντα και να αγνοούμε τα σημαντικά. Να διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο κατά την Ευαγγελική ρήση.

Το ταλέντο αυτό αποδεικνύεται και στο χώρο της εκπαίδευσης καταλυτικό σε πολλά θέματα και μας οδηγεί να ασχολούμαστε περισσότερο με περιφερειακά θέματα παρά με την ουσία. Μεταξύ των σημαντικών που μονίμως ευρίσκονται εκτός του πεδίου ενασχόλησης των «αρμοδίων» και των «υπευθύνων» είναι και ο χρόνος διδασκαλίας, η διάρκεια των μαθημάτων.

Read more...
 
Επιλεκτική μνήμη PDF Print E-mail

«Αχός βαρύς ακούγεται

πολλά ντουφέκια πέφτουν,

μήνα σε γάμο ρίχνονται

μήνα σε χαροκόπι;

Μηδέ σε γάμο ρίχνονται

Μηδέ σε χαροκόπι….»

Παρακολουθώντας την κραταιά μάχη που διεξήγαγε το τελευταίο διάστημα η χλιδάτη νομενκλατούρα, των νυν νεόπλουτων τέως «σοσιαλιστών» και οι από «άμβωνος ιεροκήρυκες» της, κατά της από το 1975 οριστικά έκπτωτης μοναρχίας, δεν ξέρω γιατί μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι του δημώδους ποιήματος από τα μαθητικά μου χρόνια.

Read more...
 
Πολύς καπνός και στο βάθος ….vouchers PDF Print E-mail

Είναι γνωστό ότι ο ΟΟΣΑ χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα «επιθετικές» απόψεις όσον αφορά τον περιορισμό του κοινωνικού ρόλου του κράτους, την απορύθμιση των αγορών εργασίας και την απελευθέρωση των οικονομιών από τους περιοριστικούς νόμους. Στα πλαίσια αυτά, κύκλοι «ειδημόνων» του οργανισμού, διακινούν εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία τις γνώστες απόψεις τους, για κατάργηση της μονιμότητας και για τα εκπαιδευτικά κουπόνια, τα γνωστά vouchers, τα όποια αποτελούν τον διακαή πόθο όσων ανά τον κόσμο ονειρεύονται την πλήρη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.

Read more...
 
«StartPrev11121314151617NextEnd»

Page 13 of 17