Το μεγάλο έγκλημα της περαίωσης PDF Print E-mail

Ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι στενάζουν κάτω από την μπότα του «κατακτητή» (μνημόνιο), στον οποίο μας παρέδωσε δεμένους χειροπόδαρα η Κυβέρνηση, η παραοικονομία όχι μόνο ζει και βασιλεύει συσσωρεύοντας κέρδη και ανεβάζοντας προκλητικά και προληπτικά (για να αναπληρώσει τις απώλειες της από τη μείωση της ζήτησης) τον πληθωρισμό, αλλά και σκανδαλωδώς επιβραβεύεται από τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου.

Read more...
 
Φοροδιαφυγή και Δημόσιο Χρέος. PDF Print E-mail

Ομολογία από επίσημα χείλη και εύλογες απορίες αδαών.

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε από επίσημα χείλη για το φαινόμενο και την δραματική έκταση της παραοικονομίας και της διαφυγής φορολογικών εσόδων.

Τελευταία επιβεβαίωση η ομιλία του κυρίου Δ. Γεωργακόπουλου Γ. Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και τέως Υπουργού στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, (σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ της 19/5/2010), που ανέβασε την παραοικονομία στο 40% περίπου του Α.Ε.Π. και την μη καταβολή φόρων της τάξεως των 25 έως 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Read more...
 
Ποιο λογαριασμό πληρώνουμε; Τους κλέφτες ή τους ανεύθυνους; PDF Print E-mail


Ε
νώ ανακοινώθηκε το πάγωμα των συντάξεων ακόμα και των συντάξεων πείνας δεν φαίνεται να έχουν οι αρμόδιοι αντιληφθεί ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που συνταξιοδοτούνται από το υπό την απειλή χρεωκοπίας Ελληνικό κράτος χωρίς να είναι στην πραγματικότητα δικαιούχοι. Ή μήπως στην πραγματικότητα είναι εκατοντάδες χιλιάδες;

Μια πρόχειρη καταγραφή όσων έχουν πέσει στην αντίληψη μου με την επιφύλαξη κάποιου λάθους αφού δεν ισχυρίζομαι ότι είναι αποτέλεσμα μελέτης αλλά απλή καταγραφή πληροφοριών.

Read more...
 
13η Σεπτεμβρίου PDF Print E-mail

Είναι φυσικό, ακόμα και στις πιο σύγχρονες Δημοκρατίες, οι εκλογές να δημιουργούν αρρυθμίες και προβλήματα. Βέβαια,  πρέπει να τονίσουμε ότι οι εκλογές  αποτελούν προϋπόθεση για τη λειτουργία της δημοκρατίας και ταυτόχρονα το κράτος οφείλει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία. Στην περίπτωση της χώρας μας οι επιπτώσεις της προεκλογικής περιόδου στη λειτουργία του κράτους είναι πολλαπλάσια αρνητικές, αφού, πέρα από τις δομικές αδυναμίες του κράτους, υπάρχει και η εκτεταμένη κάλυψη θέσεων συνδεδεμένων με τον εκάστοτε επικεφαλής των Υπουργείων και των οργανισμών, με αποτέλεσμα, εκτός από το χρόνο ενημέρωσης και προσαρμογής που απαιτείται, η λειτουργία της κρατικής μηχανής να υπόκειται και στις ανάγκες των εκλογικών αναμετρήσεων για κομματικούς, και όχι μόνο, λόγους.

Read more...
 
Το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate - Ι.Β.) και τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια PDF Print E-mail

Ομολογώ ότι δυσκολευόμουν ανέκαθεν να κατανοήσω γιατί ενώ έχουμε ιδιωτικά Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια δεν μπορούμε να έχουμε ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Η δυσκολία αυτή μάλιστα μεγάλωνε από το γεγονός ότι αρκετές δεκάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα φοιτούσαν και φοιτούν σε Α.Ε.Ι. του εξωτερικού Ιδιωτικά και Δημόσια καταβάλλοντας συνήθως δίδακτρα ιδιαίτερα σημαντικά σε αρκετές περιπτώσεις.

Read more...
 
«StartPrev11121314151617NextEnd»

Page 12 of 17