Η δεύτερη μεγάλη κρίση. PDF Print E-mail

Read more...
 
Προσεγγίσεις και προβληματισμοί πάνω στην οικονομική κρίση. PDF Print E-mail

Read more...
 
Ο Χου Ζιντάο πιο ισχυρός άνθρωπος του πλανήτη PDF Print E-mail

Ο Χου Ζιντάο πιο ισχυρός άνθρωπος του πλανήτη

 

Ο Πρόεδρος της Κίνας, Χου Ζιντάο, είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη, εκτοπίζοντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ από την πρώτη θέση, σύμφωνα με την λίστα του «Φορμπς».

Τέταρτος στην ίδια λίστα είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ η κυρία Μέρκελ είναι 6η και ο κύριος Σαρκοζί 19ος. Ακόμα ο Ζαν Κλωντ Τρισέ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι 15ος και ο πρόεδρος του ΔΝΤ, ο κύριος Ντομινίκ Στρος Καν, είναι 37ος.

Read more...
 
Οι «λιποτάκτες» και οι θρασείς PDF Print E-mail

Οι «λιποτάκτες» και οι θρασείς

Αν κάτι περισσεύει στην κυβέρνηση είναι το θράσος, χαρακτηριστικό διαχρονικό της παράταξης, χάρις στο οποίο για πολλές δεκαετίες έχει καπηλευτεί το συλλογικό θυμικό της αριστεράς για να ασκεί την εξουσία κατά βούληση.

Ένα κορυφαίο παράδειγμα αυτού του θράσους είναι οι πανηγυρισμοί και οι διαδηλώσεις για την απομάκρυνση! των Αμερικάνικων βάσεων όταν το 1984 υπογράφηκε η συμφωνία παραμονής τους. Να θυμίσουμε εδώ ότι όποιες βάσεις είναι ακόμα χρήσιμες στην Αμερική εξακολουθούν να λειτουργούν (Σούδα).

Read more...
 
Το «κοινωνικό» τιμολόγιο της ΔΕΗ PDF Print E-mail

Απασχολεί καιρό τώρα τον τύπο η εξαγγελία για την καθιέρωση «κοινωνικού» τιμολογίου για τα φτωχά νοικοκυριά.

Ασφαλώς κανένας δεν μπορεί να έχει γενικά αντίρρηση για την έκφραση αλληλεγγύης στους ασθενέστερους οικονομικά συμπατριώτες μας. Το θέμα είναι η απάντηση σε ερωτήματα όπως σε ποιους τομείς και με ποιους τρόπους εκφράζεται αυτή η αλληλεγγύη και ποιος σε τελική ανάλυση πληρώνει το μάρμαρο.

Read more...
 
«StartPrev11121314151617NextEnd»

Page 11 of 17